Великобілозерська районна державна адміністрація

Головна причина кишкових інфекцій - харчове отруєння

Дата: 28.03.2017 10:50
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

На 12 тижні з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) до медичних закладів звернулася 241 особа. Показник захворюваності склав 13,6 на 100 тисяч населення.

За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ  частка харчового шляху передачі складає 93,5 %.

Серед причин захворювань  найбільша питома вага припадає на молочну  продукцію – 27,8%,  м'ясну – 22,5 % та рибну  – 9,1 %.

За місцем придбання частка харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках, становить 13,9 %,  на узаконених ринках –  24,6%.

У 61,5% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.

Фахівці надають  кілька порад щодо профілактики харчових отруєнь. Насамперед, це дотримання правил гігієни. Також пильно стежте за чистотою столових приладів та посуду, в якому готується їжа. Важливо правильне зберігання та приготування продуктів. Фахівці радять не купувати сумнівні продукти на стихійних ринках в антисанітарних умовах.


 


 


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора