Великобілозерська районна державна адміністрація

Домашні страви – найчастіша причина гострих кишкових інфекцій

Дата: 16.05.2017 11:14
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

Із потеплінням особливої уваги потребує стан захворюваності на гострі кишкові  інфекції. За даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на 19  тижні 2017 року з підозрою на захворювання  ГКІ  звернулися 237 осіб. Показник захворюваності склав 13,4 на 100 тисяч населення. Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ,  частка харчового шляху передачі становить  92, 7%.

Серед причин захворювань найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 25,8 %; м'ясну  – 26,3 %; рибну продукцію – 8,4 %.

Примітно, що 14,7% харчових продуктів, які викликали захворювання, придбано на стихійних ринках, а на узаконених ринках –  19 %.  

У переважній більшості -  65,8 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з уживанням продуктів, страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.

Медики продовжують відстежувати і стан захворюваності на гострі респіраторні інфекції, які із закінченням зими хоч і здали позиції, але не зникли.

На 19-ому тижні  в області зареєстровано 4795 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, показник захворюваності склав 266,7 на 100 тис. населення, що нижче порогового рівня на 19% (поріг – 329,2). 

Серед дітей віком 0-17 років зафіксовано 3614  випадків захворювання, що становить 75,3% від усіх захворілих (18-й тиждень – 75%). Загалом госпіталізовано на 19-ому тижні  251 (18-й тиждень – 292) особу, у числі яких діти  склали  91% (18-й тиждень – 88%).

Захворюваність школярів склала 1363 випадків проти 1304 на 18-ому тижні, питома вага  серед усіх захворілих склала 28,4% (18-й тиждень – 28,5%).

Протягом 19-го тижня летальних випадків не зареєстровано. Всього за сезон по області зареєстровано чотири  летальних випадки.

На 19 тижні проведено три дослідження в ПЛР на грип, з позитивним результатом виявлено два - грип В, методом люммікроскопії обстежено одного хворого - виявлено антиген парагрипу.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора